Fysio Flow

Som noget nyt tilbyder jeg nu træning i Fysio Flow. Detaljer om tid og sted vil fremgå på bookingsiden under ”Events”, samt på min Facebookside ”Fysiomobil Klinik”. 

Hvad er Fysio Flow? 

Fysio Flow er en træningsmetode, der er udviklet af en dansk fysioterapeut i 2013. I dag står Elin Solheim bag videreudviklingen og undervisningen – se mere her www.fysioflow.dk. Metoden er en meget skånsom og blid måde at træne på, og jeg kan bedst beskrive det som en mellemting mellem gymnastik og yoga. Det er så bare meget mere end dét. 

Hvad træner vi? 

Helt fundamentalt er det bindevævet, vi får motioneret. Fascierne for at være helt præcis. Vi har bindevæv overalt i kroppen – det er dét, der binder os sammen. Man har fundet ud af, hvor vigtigt det er, at vores fascier er smidige, så vi kan bevæge os, som vi har brug for. I Fysio Flow arbejder vi hele kroppen igennem fra top til tå. Vi bruger selvfølgelig også vores muskler under træningen – det hele hænger sammen – det er bare hverken styrke- eller udholdenhedstræning. Vi bliver oftest heller ikke svedige eller udmattede af denne måde at træne på. Man kan dog sagtens opleve at blive øm i dagene efter, og det vil typisk være de steder i kroppen, der er størst stramhed i, man mærker mest ømhed i bagefter. 

Hvor meget skal jeg træne? 

Som med al anden træning kræver det vedholdenhed at opnå effekt. Om man kan nøjes med at træne 2 gange om måneden, må stå ubesvaret hen. Det ved jeg simpelthen ikke. Omvendt skal man heller ikke træne det mere end 2 gange om ugen og helst med 3 dages mellemrum. Min egen erfaring er lige nu (sept. 2023) ca. 1,5 års træning på hold 1 gang om ugen. Og jeg kan ikke undvære det! Jeg har ikke længere problemer med, at mit bækken låser, og jeg kan for første gang i mit liv nå mine tæer med strakte knæ. Andres erfaringer er færre smerter, bedre balance og ikke mindst forbedret søvn. 

Hvor lang tid går der, før jeg kan mærke en effekt?  

Det er meget svært at svare på. Nogle mærker det stort set med det samme, men det mest almindelige er nok mere nogle måneder, måske et halvt år. 

Måden, vi træner på dæmper også aktiviteten i vores sympatiske nervesystem. Vi reducerer altså stress og give kroppen en pause fra et travlt liv. Det sker både gennem måden, vi bevæger os på, men også ved at koncentrere os om vores egen proces, herunder at trække vejret stille og roligt. Vi skal ikke gøre noget i takt med hinanden eller på samme måde. Der er ikke noget, der skal være perfekt, når man laver Fysio Flow – samme øvelse kan se ekstremt forskellig ud fra den ene person til den anden. Vi slutter af med 10-15 minutters afspænding, så du går fra en times Fysio Flow med en god fornemmelse i kroppen. 

Book tid her

Book en tid

Book tid her

Få højere velvære

Fysioterapeutisk MASSAGEbehandling Få højere velvære – slip af med smerter og spændinger fra stillesiddende arbejde og hårdt fysisk arbejde.

Læs mere

Kontakt mig.

Thank you for your message. It has been sent.
Der er desværre sket en teknisk fejl. Prøv igen ... eller ring til mig på: 26 30 49 53